ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΤΣΙΟΤΡΑ


Το νησί μας επισκέπτεται τις ημέρες αυτές ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για λίγες ημέρες ξενοιασιάς με την οικογένεια του. Είναι γνωστή η αγάπη του για το νησί μας, αφού εκτός από τις συχνές τυπικές του επισκέψεις στη Σκιάθο την επιλέγει πάντοτε τα τελευταία χρόνια και για τις διακοπές του.

Όπως κάθε χρόνο μένει στο ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE και φυσικά δεν αρνήθηκε να μας δει και να μας μιλήσει για όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν στο νησί, ακόμα και για εκείνα που δεν είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τα οποία άλλωστε ο ίδιος ποτέ δεν αρνήθηκε να προσφέρει τη βοήθεια του. Στη συνάντηση τον συνόδευε ο εντεταμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ Νίκος Πλωμαρίτης και η ατζέντα με τα θέματα που βάλαμε ήταν όλα αυτά που καθημερινά μαζεύουμε από το ραδιόφωνο του AVANTI και το SKIATHOSVIEW.

Πρώτο θέμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το νερό, για το οποίο ούτε εκείνος μπορεί να καταλάβει γιατί ακόμα ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Σκιάθου δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να συνδεθεί το νέο δίκτυο, το οποίο όπως του εξηγήσαμε κι εμείς παραμένει ταπωμένο. Από την πλευρά της Περιφέρειας έχει παραδοθεί και ο εργολάβος έχει πληρωθεί κανονικά και μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα να μπει το νέο δίκτυο σε λειτουργία. Ίδια ήταν η απάντηση του και για τις νέες γεωτρήσεις που είχαν γίνει από τη ΔΕΥΑΣ επί των ημερών του κ Βιολέττα στην Αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΣ για τις οποίες έχουν γίνει όλες οι ενέργειες νομιμοποίησης και είναι επίσης έτοιμες να συνδεθούν και δυστυχώς παραμένουν κι εκείνες ταπωμένες.

Για το θέμα του νέου Νοσοκομείου μας ανέφερε ότι έγιναν ακόμα και ενέργειες που δεν αφορούσαν την Περιφέρεια, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια που είχαν δημιουργηθεί και με άλλες υπηρεσίες του κράτους και είναι πραγματικά ευτύχημα το ότι σήμερα λειτουργεί και παρέχει τις υπηρεσίες του σε ντόπιους και τουρίστες.

Στα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα στο πρόβλημα του δαπέδου του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, παρόλο που η παράδοση έγινε κανονικά και πλέον όλα αυτά τα προβλήματα είναι θέμα συντήρησης από το Δήμο Σκιάθου, ο ίδιος έχει ήδη κάνει ενέργειες μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να επιδιορθωθεί και να τοποθετηθούν σωστά μηχανήματα για τη συντήρηση του.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του όταν του αναφέραμε το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η παιδική χαρά στην Αγ. Τριάδα, ενώ έχει παραδοθεί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια από την Περιφέρεια.

Για τους δρόμους και την κατάσταση που υπάρχει σήμερα, μας είπε ότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι η επιβάρυνση το καλοκαίρι είναι τεράστια και ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κάνει ότι της ζητηθεί προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα πεζοδρόμια για τα οποία ο ίδιος έχει προτείνει και στο παρελθόν να διαθέσει η Περιφέρεια κονδύλι για να φτιαχτούν κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Σκιάθου – Κουκουναριών, αρκεί ο Δήμος Σκιάθου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την οριοθέτηση του χώρου δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Ο φωτισμός του δρόμου επίσης απασχόλησε τη συζήτηση επειδή τελευταία υπήρξαν κάποια προβλήματα για τα οποία όπως μας εξήγησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ Κολλυνδρίνη έχει τα συνεργεία πάντα σε ετοιμότητα στο νησί, απλά μερικές φορές αργούν να ειδοποιηθούν για διάστημα μερικών ημερών.

Για τον Βιολογικό των Κουκουναριών αν και δεν είναι έργο της Περιφέρειας, είναι σε πρώτη προτεραιότητα και για τον ίδιο κι έχει ήδη εγκρίνει κονδύλι για την αναβάθμιση του και περιμένει τις ενέργειες και τις διαδικασίες από τη ΔΕΥΑΣ και τον Δήμο ώστε να μπει σε εφαρμογή.

Του θέσαμε επίσης το θέμα της διασκέδασης στο νησί και τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων για το οποίο τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για όλες τις επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρχουν απώλειες ούτε στα έσοδα όσων εμπλέκονται με τον τουρισμό και να μην έχουμε απώλειες τουριστών, αλλά να λειτουργεί σωστά και το κοινωνικό σύνολο.

Τέλος ζητήσαμε από τον Περιφερειάρχη τις επόμενες μέρες να περπατήσει μαζί μας στη Σκιάθο, στα σοκάκια και ανάμεσα στις επιχειρήσεις ώστε να πάρει μια καλύτερη εικόνα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων και μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει.

Πάντα μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις…

ΧΤ