ΕΚΤΑΚΤΟ: ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ !


Εδώ και λίγες ημέρες σύμφωνα με τους περίοικους ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΣΥΤΣΗΜΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ.

Κάτοικοι της περιοχής μας ειδοποίησαν ότι φέτος γίνεται πολύ μεγαλύτερη χρήση της δεξαμενής με αποτέλεσμα να στερέψει και το πηγάδι και άδειασε η δεξαμενή.

Να θυμίσουμε ότι  δεξαμενή ανήκει στον Δήμο Σκιάθου και κανονικά προορίζεται μόνο για το σύστημα πυρόσβεσης που υπάρχει στο δάσος πίσω από την παραλία των Κουκουναριών. Βέβαια κάθε χρόνο οι κάτοικοι της περιοχής με λάστιχα παίρνουν το περίσσευμα του νερού για τις ανάγκες τους και όπως μας είπαν ποτέ δεν έχει πέσει κάτω από ένα όριο ασφαλείας.

Φέτος όμως μάλλον κάποιοι κάνουν μεγάλη κατανάλωση χωρίς κανένα έλεγχο από το Δήμο Σκιάθου και η δεξαμενή και το πηγάδι έφτασαν στο τέρμα.

Να θυμίσουμε ότι το δάσος είναι προστατευμένο με βάση το πρόγραμμα NATURA 2000 και εκτός από αυτό είναι το στολίδι της Σκιάθου ολόκληρης!

Από το ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα  είδαμε ότι κάθε μισή ώρα περίπου προσπαθεί ένας υπάλληλος του Δήμου να βάζει χειροκίνητα τις αντλίες μπροστά για να μπορέσει να γεμίσει η δεξαμενή αλλά μάλλον μάταια…

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής είναι φοβισμένοι και χτυπούν καμπανάκι προς τον Δήμο Σκιάθου να δείξει λίγο ενδιαφέρων και να λύσει το πρόβλημα πριν συμβεί το ανεπανόρθωτο.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΨΕ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ…

Και ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ σε κάποιον να αντλεί περισσότερο από το όριο ασφαλείας του πυροσβεστικού συστήματος…

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι αντιδήμαρχοι μήπως να αφήσετε τις βεγγέρες και τα πανηγύρια για να μην έχουμε δράματα

ΧΤ