ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΙΟΛΕΤΤΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ… ΕΣΤΡΙΨΕ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ… ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ


Καταπέλτης κατά της πολιτικής του Δημάρχου κ Πρεβεζάνου είναι ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος κ Λευτέρης Βιολέττας, ο οποίος και σε δηλώσεις του σε μας επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση η διαφωνία του δεν είναι προσωπική απέναντι στον άνθρωπο και γιατρό Δημήτρη Πρεβεζάνο με τον οποίον υπενθύμισε ότι υπάρχει και μεταξύ τους συγγένεια.

Τόνισε όμως ότι όπως άλλωστε ξέραμε όλοι από καιρό ο ίδιος βρισκόταν σε συνεχείς διαφωνίες με τον ίδιο τον δήμαρχο για πολλά πολιτικά ζητήματα και όχι με τους συναδέλφους στην πλειοψηφία λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που έχω διαφωνήσει εδώ και καιρό, όπως η αφαλάτωση, η ιδιωτικοποίηση του νερού, η διαχείριση με τις εκθέσεις και η τουριστική υποβάθμιση, οι μελέτες για έργα που δεν υπάρχουν και τα καθημερινά ζητήματα που δεν λύνονται αφού υπάρχει μια γενική αδράνεια»

Μας είπε ότι τηλεφώνησε στους συναδέλφους του στην πλειοψηφία και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν ενώ τους είπε ότι θα είναι δίπλα τους όποτε τον χρειαστούν. Άλλωστε όπως τόνισε οι αλλαγές στην πολιτική πορεία του συνδυασμού οφείλονται στον ίδιο τον δήμαρχο και όχι στους συναδέλφους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«το 2014 βάλαμε πλώρη για το Αιγαίο Πέλαγος κι ο δήμαρχος έστριψε για τα βράχια του Πηλίου»

Το ποτήρι όπως μας είπε ξεχείλισε για τον ίδιο με την υπόθεση του Τσουγκριά και γιαυτό έφτασε στην ανεξαρτητοποίηση. Χαρακτηριστικά μας είπε τα εξής:

«Δεν υπήρξα ποτέ θεσιθήρας, ούτε δίνω σημασία στο ρόλο που έχει κάποιος για να προσφέρει στον τόπο του. Για αυτό και με ότι ασχολήθηκα μέχρι τώρα προσπάθησα να κάνω το καλύτερο πάντοτε μέσα από νόμιμες και καθαρές διαδικασίες. Έτσι ακριβώς αντιμετώπισα αυτή την υπόθεση, η οποία πραγματικά θεωρώ ότι έχει μολύνει και το περιβάλλον του Τσουγκριά αλλά και την πολιτική και κοινωνική μας ταυτότητα»

Σε ερώτηση μας για τα σχέδια του για το μέλλον και αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για τη δημαρχία μας είπε ότι το μόνο που θα κάνει για τον υπολειπόμενο χρόνο της θητείας αυτής είναι να συνεχίζει να υπηρετεί τη Σκιάθο από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου όπως έκανε μέχρι τώρα χωρίς να ξεκαθαρίσει τα μελλοντικά σχέδια του. Είπε μάλιστα ότι δεν είναι γνωστό ακόμα ούτε πως και πότε θα γίνουν οι εκλογές οπότε δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

Ολόκληρη η δήλωση ανεξαρτητοποίησης ακολουθεί στη συνέχεια:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, κ. Θεοδόσιο Τρακόσα

Κοινοποίηση στους Δημοτικούς Συμβούλους Πλειοψηφίας του Δήμου Σκιάθου

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.

 

Εδώ και αρκετό καιρό διαπιστώνω με έκπληξη ότι η δημοτική παράταξη, της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος το 2014, απομακρύνθηκε από τις αρχές που είχαμε όλοι μαζί θέσει, με αποκλειστική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις του ίδιου του Δημάρχου. Οι αποφάσεις του έχουν δημιουργήσει μια συνεχώς αυξανόμενη διαφοροποίηση από τις αρχικές βάσεις που είχαμε θεμελιώσει σε σχέση με στρατηγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Σκιάθου και με κύριες πολιτικές που χρειάζεται ο τόπος μας.

 

Αναφέρω ως παραδείγματα την επιμονή του Δημάρχου για ιδιωτικοποίηση του νερού της ύδρευσης της Σκιάθου και τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης, την πλήρη αδράνεια για νέες μελέτες έργων, τη διαχείριση της τουριστικής δραστηριοποίησης, στοιχεία πλήρως αντίθετα με τις δικές μου απόψεις για τη διοίκηση του Δήμου.

 

Επιπροσθέτως, οι διαφορετικές πεποιθήσεις μας για κύρια ζητήματα, όπως ο τρόπος διαχείρισης της καθημερινότητας και οι προτεραιότητες του Δήμου, οδηγούν σε περαιτέρω ασυμφωνία. Το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο με το Δήμαρχο επικεφαλής στο σύνολο των Νομικών Προσώπων του Δήμου είναι κι αυτό εκ διαμέτρου αντίθετο με τη σύγχρονη αντίληψη ομάδων διοίκησης με βάση την υποκίνηση, την καθοδήγηση και υποστήριξη, στα οποία βασίζεται σήμερα η ιδιωτική και δημόσια διοίκηση, στοιχεία με τα οποία πορεύτηκα με επιτυχία στα τρία χρόνια παραμονής μου στη θέση του Αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου.

 

Κυρίως όμως, η πολιτική στάση του Δημάρχου στην υπόθεση του Τσουγκριά, η οποία εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, μεταβάλλει τα ηθικά δεδομένα με τα οποία αρχικά συμπλεύσαμε το 2014 προς αυτήν την αυτοδιοικητική θητεία, μεταβολή η οποία βρίσκεται μακριά από τα προσωπικά μου όρια ηθικής και κανονικότητας, σύμφωνα με τα οποία πορεύτηκα ως σήμερα και σκοπεύω να πορευτώ και στο μέλλον. Αναφέρομαι φυσικά στο γεγονός ότι τα νέα δεδομένα από την Έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους είναι πολύ επιβαρυντικά για τη μισθώτρια του δημοτικού χώρου και ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τη μόλυνση του περιβάλλοντος του Τσουγκριά.

 

Για τους λόγους αυτούς, με βάση το άρθρο 66 του Ν.3852/2010, σας δηλώνω ότι από τη στιγμή αυτή επισήμως θέτω τον εαυτό μου ως Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, προκειμένου έστω και με αυτή την κίνηση μου να αφυπνιστεί ο Δήμαρχος και να πράξει τα αυτονόητα για το καλό του Δήμου, της Σκιάθου, των Σκιαθιτών.

 

Θα συνεχίσω για τον υπολειπόμενο χρόνο της αυτοδιοικητικής αυτής περιόδου να υπηρετώ τη Σκιάθο, να τιμώ και να εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη δημοτική και δημόσια ζωή τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη του συνδυασμού -εκλεγμένα και μη- για τη στήριξη και τη συνεργασία στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν και τους διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνω πιστός στις αρχές που όλοι μαζί θέσαμε το 2014 κατά τη δημιουργία αυτής της δημοτικής παράταξης. Θα συνεχίσω χωρίς δισταγμό να προσφέρω τη βοήθεια μου, όπου κι όποτε υπάρχει ανάγκη ή ζήτημα που απασχολεί τους Σκιαθίτες, τη Σκιάθο και τον Δήμο, πάντα με ανιδιοτέλεια κι αυταπάρνηση. Ως ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται κι αγαπάει τον γενέθλιο τόπο του, δε θα πάψω στιγμή να στηρίζω όποια απόφαση της Δημοτικής Αρχής που προκρίνω ως ωφέλιμη για τον τόπο και να στηλιτεύω όποια θεωρώ ότι είναι επιζήμια, και τώρα και στο μέλλον._

 

 

Σκιάθος 5 Ιουλίου 2018

 

Με βαθιά εκτίμηση

 

Ελευθέριος Ευαγγ. Βιολέττας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σκιάθου»

ΧΤ