ΑΝΩ ΚΑΤΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ


Πρωτοφανή στα χρονικά του Δήμου Σκιάθου και της Ελλάδας αυτά που έγιναν προχτές στο Δημαρχείο Σκιάθου!

Παύση εργασιών και διαμαρτυρία έκαναν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας με μπροστάρη… ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ !

Αναλυτικά λοιπόν, τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο κ Γιαννίτση και τον Δήμαρχο κ Πρεβεζάνο, επειδή δεν λειτουργεί σωστά η προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών για την καθαριότητα και τα οχήματα του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες και με τον ίδιο τον κ Γιαννίτση , ζητάει όλα αυτά για να μπορεί να φέρει πέρα την καθαριότητα του νησιού αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Συνεχίζει όπως μας είπε και ο ίδιος να δίνεται μια μάχη 7 μέρες την εβδομάδα από τους εργαζόμενους και τον ίδιο, χωρίς να έχουν βοήθεια από την διοίκηση του Δήμου και το τμήμα Οικονομικών και προμηθειών.

Προτες λοιπόν μετά από έντονο παρασκήνιο και πολλές φασαρίες ο κ Γιαννίτσης μαζί με εκπρόσωπους των εργαζομένων ζήτησαν να δουν τον Δήμαρχο για να του παραδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας με τα αιτήματα τους για να διορθωθεί η κατάσταση. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να τους δεχτεί και μάλιστα ακούστηκε από το περιβάλλον του Δημαρχείου ο χαρακτηρισμός «ήρθαν οι Μάου-Μάου» ! επειδή την ώρα εκείνη ο Δήμαρχος είχε σύσκεψη με επιχειρηματία.

Κι όχι μόνο δεν δέχτηκε να τους δει αλλά ούτε καν τους όρισε μια άλλη ώρα ακρόασης, αλλά τους είπε να αφήσουνε την επιστολή στη γραμματεία. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο μεσημέρι ο Δήμαρχος έριξε το μπαλάκι στον Αντιδήμαρχο οικονομικών κ Σταμέλο λέγοντας ότι το τμήμα Οικονομικών και προμηθειών είναι δικιά του αρμοδιότητα και ότι εκείνος φταίει για την κατάσταση που επικρατεί. Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ Σταμέλο ο οποίος μας είπε ότι η οικονομική υπηρεσία έχει κάνει αίτημα απευθείας στον Δήμαρχο για να στελεχώσει το τμήμα προμηθειών αλλά όπως είπε «ο Δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτα».

Είναι πάντως ντροπή να μην δέχεται ο Δήμαρχος τους εργαζόμενους που δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα με τις συνθήκες που όλοι βλέπουμε στα σκουπίδια. Και στο κάτω κάτω δεν πήγαν ούτε για ρουσφέτι ούτε για άδεια! Το μόνο που ζητάνε είναι εργαλεία και υλικά για να κάνουν την δουλειά τους σωστά.

Είναι ντροπή ένας δήμαρχος να λέει ότι φταίει ο αντιδήμαρχος οικονομικών γιατι δεν δουλεύει τίποτα σωστά. Ο δήμαρχος διαλέγει τους αντιδήμαρχους ο δήμαρχος τους επιβλέπει και τους δίνει και αρμοδιότητες. Να θυμίσουμε οτι ο κ Πρεβεζάνος πέρυσι το χειμώνα άφησε τον κ Σταμέλο για ένα μήνα περίπου εκτος της θέσης του και μετά τον ξαναέβαλε αλλάζοντας τις αρμοδιότητες του. Άρα ποιος φταίει όταν δεν γίνεται σωστά η δουλειά;

Είναι ντροπή να έχουμε προτεραιότητα να αγοράσουμε καινούργιο τζίπ για το δήμαρχο, την ώρα που δεν έχουμε απορριματοφόρο και ανταλακτικά για τα μηχανήματα !!!

Ας αποφασίσει όμως ο δήμαρχος. Ή  φταίει ο κ Γιαννίτσης και δεν ξέρει να κάνει σωστά την δουλειά του στην καθαριότητα οπότε πρέπει να τον αλλάξει! Ή φταίει ο κ Σταμέλος και δεν ξέρει να κάνει σωστά την δουλειά του στα οικονομικά οπότε πρέπει να τον αλλάξει! Ή φταίει ο ίδιος και πρέπει να … αλλάξει!!!

Εμείς όμως τι φταίμε;

Χ.Τ.