ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ


Σε βεβαίωση προστίμων προχώρησε από την 1η Ιουνίου το Λιμεναρχείο Σκιάθου προς τον Δήμο Σκιάθου επειδή ακόμη δεν έχει εγκαταστήσει ναυαγοσώστες στις παραλίες του νησιού.

Με βάση την νομοθεσία που ισχύει ο Δήμος Σκιάθου κάθε Καλοκαίρι την 1η Ιουνίου υποχρεούται να έχει εγκαταστήσει ναυαγοσώστες σε όλες τις παραλίες που προβλέπεται στο νότιο μέρος του νησιού. Ο Δήμος Σκιάθου όμως από ότι φαίνεται άργησε να κάνει τις ενέργειες (περίεργο… πως το πάθανε;;;) οπότε τώρα πέφτουν πρόστιμα! Η διαδικασία γίνεται με δημοπρασία και ο Δήμος Σκιάθου από ότι φαίνεται δεν προχώρησε στην διεξαγωγή της, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το Λιμεναρχείο έκανε τον προβλεπόμενο έλεγχο με βάση τον νόμο και εφόσον διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες ρίχνει πρόστιμα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Διολέττα, μας είπε ότι ο Δήμος θα στραφεί δικαστικά για να διαγράψει τα πρόστιμα.

Εν τω μεταξύ εδώ και λίγες εβδομάδες ισχύει και νέος νόμος που προβλέπει ότι τα Λιμενικά Ταμεία θα πρέπει να προμηθευτούν και ναυαγοσωστικό σκάφος που θα εκτελεί περιπολίες στις αμμουδιές που ανήκουν στη δικαιοδοσία τους, αλλά ήδη συζητιέται η αναστολή εφαρμογής για ένα χρόνο και διαβούλευση ώστε να προγραμματιστεί για το 2019.

Για τα πρόστιμα τώρα, ο Δήμος Σκιάθου θα πρέπει να κάνει άμεσα τη διαδικασία για δημοπράτηση για να μη φάει και άλλα, γιατί το Λιμεναρχείο… δεν χαρίζεται, και το ίδιο και οι ζωές των ανθρώπων! Να θυμίσουμε ότι ήδη θρηνήσαμε φέτος το πρώτο θύμα, μια εβδομηνταοχτάχρονη τουρίστρια που πέθανε στην παραλία της Μ. Άμμου ενώ κολυμπούσε.

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Σκιάθου δυστυχώς δεν έχει κάνει τη δουλειά του στην ώρα του, ώστε ούτε πρόστιμα ούτε δικαστήρια να υπάρχουν, και ούτε φόβος για ανθρώπινες ζωές!

ΩΡΑ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ… ΣΤΑΘΕΡΑ… ΚΑΙ ΔΕΚΑ !