ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΣ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Στην υπόθεση Βιολέττας-Τσουγκριά που απασχολεί εδώ και μήνες την τοπική κοινωνία, φτάσαμε (επιτέλους) στην άκρη της. Μια πολύ καλή άκρη για το νησί, μια πολύ καλή άκρη για το περιβάλλον, μια πολύ καλή άκρη για τους Σκιαθίτες χάρη στην επιμονή και στην υπομονή για δίκιο, ενός ανθρώπου που τιμάει τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, και όπως είπε και μια ακροάτρια σήμερα στο ραδιόφωνο, τιμάει και τη μνήμη του πατέρα του, που για όσους τον ξέραμε τον κύριο! Βαγγέλη Βιολέττα αυτό είναι ίσως ακόμη πιο δύσκολο.

Να θυμίσουμε λίγο την ιστορία της υπόθεσης. Το χειμώνα που πέρασε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Βιολέττας, πήγε στον Τσουγκριά και βρήκε τόνους από σκουπίδια και άλλες παρανομίες γύρω από την καντίνα που νοικιάζει ο Δήμος σε έναν επιχειρηματία. Ο κ. Βιολέττας έκανε καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο και όταν το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία μεταξύ επτά συμβούλων εκείνοι αποφάσισαν με πλειοψηφία 4-3 ότι δεν είχε ούτε σκουπίδια, ούτε παρανομίες και ότι η Δημοτική Αστυνομία και το Λιμενικό που κάνανε έλεγχο δεν ήξεραν τι έλεγαν. Τις φωτογραφίες δεν τις έλαβαν υπόψη, τις μαρτυρίες τίποτα και ότι όλα ήταν μια χαρά.

Δυο μέρες μετά οι σύλλογοι του νησιού με εθελοντές πήγαν στο νησί και μάζεψαν 60 τόνους σκουπίδια και υλικά!

Ύστερα ακολούθησε ένας υπόγειος πόλεμος. Ο κ. Βιολέττας κατέθεσε υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση και να κηρυχθεί έκπτωτος ο επιχειρηματίας. Ο Δήμος… αμέσως έδωσε εντολή στο δικηγόρο να υπερασπιστεί τον επιχειρηματία και κατέθεσε υπερασπιστικό υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη. Ο κ. Βιολέττας κατέθεσε συμπληρωματικό αντικρούοντας τα επιχειρήματα υπεράσπισης του Δήμου. Χτες λοιπόν μετά από όλα αυτά η Αποκεντρωμένη έβγαλε απόφαση και δικαίωσε τον κ. Βιολέττα και τους Σκιαθίτες που έβλεπαν τον επίγειο παράδεισο τους να καταστρέφεται.

Σήμερα εκτός των άλλων οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ του επιχειρηματία οι οποίοι είναι: Αναγνώστου Νικόλαος, Θεοδώρου Γεώργιος, Μίχας Δημήτριος και Πασχάλης Εμμανουήλ, εκτός από το γεγονός ότι είναι τελείως εκτεθειμένοι απέναντι στον κόσμο της Σκιάθου και στο καλό του νησιού, κινδυνεύουν με παράβαση καθήκοντος. Επιπλέον σοβαρά εκτεθειμένος πολιτικά και κοινωνικά είναι ο δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος που έδωσε την εντολή υπεράσπισης στο δικηγόρο. Γιατί δεν κήρυξε κατεθείαν έκπτωτο τον επιχειρηματία; Γιατί όταν ο κ. Βιολέττας στάθηκε τίμια απέναντι στην παρανομία, ο δήμος υπερασπίστηκε την άλλη πλευρά; Γιατί…;

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τους άλλους ,που είπαν όχι και ψήφισαν αρνητικά : Ο Αντιδήμαρχος κ. Σταμέλος , ο αντιδήμαρχος κ. Γιαννίτσης και τέλος η κ . Φιλαρέτου. Ένα μεγάλο Μπράβο και σε αυτούς …

Ο μεγάλος επίσης προβληματισμός είναι ότι έπρεπε να έρθει η Αποκεντρωμένη να κάνει το δίκιο και σωστό για τον άνθρωπο αυτόν και για τη Σκιάθο μας. Ποιος πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα του νησιού; Ποιος έπρεπε να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο αυτόν που μόνος του βγήκε μπροστά κι ευτυχώς δεν έκανε πίσω;

Η απάντηση είναι ο Δήμος και οι συνάδελφοί του!

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο αυτόν. Το αξίζει, γιατί κυνήγησε μέχρι τέλους το δίκιο και το σωστό, όχι το δικό του αλλά του νησιού, του Τσουγκριά μας και το δικό μας.

Στους άλλους τι θα πούμε; Την απάντηση ας τη δώσουν στο λαό της Σκιάθου όταν θα ξαναζητήσουν την ψήφο του. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι θα έχει μέχρι τότε ξεχαστεί. Όχι κύριοι και κυρίες, σήμερα δεν ξεχνιούνται αυτά γιατί γράφονται και μένουν, κι όταν θα χρειαστεί θα ξαναβγούν στην επιφάνεια για να θυμίσουν και να κριθεί ο καθένας από αυτά που έκανε, από αυτά που είπε, κι από αυτά που δεν είπε… όταν έπρεπε. Γιατί υπάρχουν στην υπόθεση αυτή κι εκείνοι οι «κρυφοί», οι αυλικοί που θέλουν να τα έχουν καλά και με την «εξουσία» μπας και γλύψουν κάποιο κοκαλάκι αργότερα στις εκλογές, αλλά θέλουν να τα έχουν καλά και με τον κόσμο αν χρειαστεί αργότερα να πουν ότι «κι εγώ δεν ήθελα… συμφωνούσα με τον Βιολέττα».

Σας προειδοποιούμε, εμείς ξέρουμε, ο κόσμος πλέον ξέρει!

 X.T.