Χρήματα – ανάσα πριν τα Χριστούγεννα.


Στην ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των νέων και των ανέργων, αλλά και τμημάτων μεσαίων στρωμάτων που «έχουν υπερβολικά επιβαρυνθεί» αναμένεται να στοχεύσει η κατανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα μηνύματα των δανειστών στο ενδεχόμενο να γίνει διανομή ενός ποσού της τάξεως του 1 δισ. ευρώ με τα περυσινά χαρακτηριστικά της «13ης σύνταξης» ήταν αρνητικά, πριν καλά καλά ξεκινήσει η αξιολόγηση. Στο σενάριο όμως όπου το μεγαλύτερο κομμάτι θα αφορά αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, τα μηνύματα είναι θετικά.

Αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Eurogroup, όπου επισημάνθηκε η πρόοδος που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις προσθέσεις των δανειστών ως προς το κοινωνικό μέρισμα.

Παράλληλα, το Eurogroup επεσήμανε τον αρκετά μεγάλο όγκο δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Οι εκτιμήσεις πάντως λένε ότι το Κοινωνικό Μέρισμα θα είναι συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, διπλάσιο από το περσινό, σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα και ο υπουργός Ευκ. Τσακαλώτος.

Από αυτά τα 700 εκατομμύρια θα μοιραστούν σε περίπου 274.000 οικογένειες. Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό θα ωφεληθούν 630.000 άτομα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια:

Άγαμος: Εισόδημα εξαμήνου 1.200 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 2.400 ευρώ
Παντρεμένοι χωρίς παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 1.800 ευρώ – Ετήσιο 3.600 ευρώ.
Οικογένεια με ένα παιδί: Εισόδημα εξαμήνου 2.100 – Ετήσιο 4.200 ευρώ
Οικογένεια με 2 παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.400 – Ετήσιο 4.800 ευρώ
Οικογένεια με τρία παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.700 – Ετήσιο 5.400 ευρώ

Επιπλέον θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν παράνομες κρατήσεις για τον ΕΟΠΥΥ καθώς έχουν υπολογιστεί 300.000.000 ευρώ.

Έμμεσο όφελος θα έχουν όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ καθώς άλλα 300.000.000 θα δοθούν ώστε να μην υπάρξει αύξηση τιμολογίων.

Παράλληλα η κυβέρνηση λέει ότι θα έχουν όφελος και χιλιάδες άτομα που επλήγησαν από την κρίση, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και με βάση ποια κριτήρια.

Δείτε τους πίνακες με τα εισοδηματικά κριτήρια και τους δικαιούχους αναλυτικά

aftodioikisi


SKIATHOS NEWS

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ

Η ανευθυνότητα μεγάλη! Η ασυνειδησία ακόμα μεγαλύτερη! Και η αδιαφορία των υπευθύνων καθαριότητας κι αυτή μεγάλη! Αν ήταν μόνο μια μέρα που βρίσκεται αυτή η κατάσταση εκεί δεν θα μιλούσαμε καθόλου για τους υπεύθυνους καθαριότητας του δήμου και θα ψάχναμε μόνο να δούμε ποιος είναι ο ανεύθυνος που τα έριξε. Είναι όμως τόσες μέρες εκεί …

Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ

Είναι δυο χρόνια που φωνάζουμε στο ραδιόφωνο και στο δρόμο για το χάλι με τις εξέδρες του Λιμενικού Ταμείου. Ειδικά πέρυσι ζήσαμε το απόλυτο χάλι όταν τοποθετήθηκαν από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου κατά μήκος της ανατολικής παραλίας ακριβώς μπροστά στις καφετέριες. Τις καφετέριες που όλες κι όλες είναι αυτές που μένουν το Χειμώνα …

Τρόμος στον Τρούλο, και φόβος σε ολη τη ΣΚΙΑΘΟ…

Και ξεκινάμε από τον Τρούλο επειδή πάει με τον τίτλο γιατί δεν είναι μόνο στον Τρούλο το πρόβλημα. Είναι και στην Αγ. Παρασκευή,στις Κουκουναριές, στις Αχλαδιές, στη Μ. Άμμο και σε όλα τα ρέματα που δεν έχουν καθαριστεί και εκεί που τα αντιπλημμυρικά έργα πραγματοποιούνται εδώ και τριάντα χρόνια μόνο στα προεκλογικά μπαλκόνια και στα …

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του AVANTI radio και του Skiathosview.com έρχεται και ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ. Όπως φαίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κυριολεκτικά υπό διάλυση. Στις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες θα ακουστεί και νέο ΜΕΓΑΛΟ «κανόνι» απελευθέρωσης… Μείνετε συντονισμένοι στο AVANTI radio και στο Skiathosview.com για να μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις!

ο O Δήμος Σκιάθου ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διεθνείς εκθέσεις της Ελλάδας.

Την εβδομάδα που πέρασε ο Δήμος Σκιάθου ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διεθνείς εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού για το 2017. Στις 6-8/11 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η τουριστική έκθεση World Travel Market, στην οποία η Σκιάθος συμμετείχε με δικό της περίπτερο, μέσω το Ε.Ο.Τ. Στη World Travel Market φιλοξενήθηκαν 180 χώρες και περίπου 5000 …