Χρήματα – ανάσα πριν τα Χριστούγεννα.


Στην ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των νέων και των ανέργων, αλλά και τμημάτων μεσαίων στρωμάτων που «έχουν υπερβολικά επιβαρυνθεί» αναμένεται να στοχεύσει η κατανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα μηνύματα των δανειστών στο ενδεχόμενο να γίνει διανομή ενός ποσού της τάξεως του 1 δισ. ευρώ με τα περυσινά χαρακτηριστικά της «13ης σύνταξης» ήταν αρνητικά, πριν καλά καλά ξεκινήσει η αξιολόγηση. Στο σενάριο όμως όπου το μεγαλύτερο κομμάτι θα αφορά αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, τα μηνύματα είναι θετικά.

Αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Eurogroup, όπου επισημάνθηκε η πρόοδος που σημειώθηκε στην πρώτη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις προσθέσεις των δανειστών ως προς το κοινωνικό μέρισμα.

Παράλληλα, το Eurogroup επεσήμανε τον αρκετά μεγάλο όγκο δουλειάς που απομένει για τις ελληνικές αρχές και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες με τον ίδιο εντατικό ρυθμό.

Οι εκτιμήσεις πάντως λένε ότι το Κοινωνικό Μέρισμα θα είναι συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, διπλάσιο από το περσινό, σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα και ο υπουργός Ευκ. Τσακαλώτος.

Από αυτά τα 700 εκατομμύρια θα μοιραστούν σε περίπου 274.000 οικογένειες. Υπολογίζεται ότι με τον τρόπο αυτό θα ωφεληθούν 630.000 άτομα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια:

Άγαμος: Εισόδημα εξαμήνου 1.200 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 2.400 ευρώ
Παντρεμένοι χωρίς παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 1.800 ευρώ – Ετήσιο 3.600 ευρώ.
Οικογένεια με ένα παιδί: Εισόδημα εξαμήνου 2.100 – Ετήσιο 4.200 ευρώ
Οικογένεια με 2 παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.400 – Ετήσιο 4.800 ευρώ
Οικογένεια με τρία παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.700 – Ετήσιο 5.400 ευρώ

Επιπλέον θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν παράνομες κρατήσεις για τον ΕΟΠΥΥ καθώς έχουν υπολογιστεί 300.000.000 ευρώ.

Έμμεσο όφελος θα έχουν όλοι οι καταναλωτές της ΔΕΗ καθώς άλλα 300.000.000 θα δοθούν ώστε να μην υπάρξει αύξηση τιμολογίων.

Παράλληλα η κυβέρνηση λέει ότι θα έχουν όφελος και χιλιάδες άτομα που επλήγησαν από την κρίση, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και με βάση ποια κριτήρια.

Δείτε τους πίνακες με τα εισοδηματικά κριτήρια και τους δικαιούχους αναλυτικά

aftodioikisi


SKIATHOS NEWS

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τα σκουπίδια ειδικά μεσα στο χωριό και όσο πάμε προς την μεση της καλοκαιρινής περιόδου μάλλον θα γίνονται χειρότερα τα πράγματα! Πολύ έντονα είναι πλέον τα παράπονα από τους επιχειρηματίες και τα μαγαζιά που δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα σκουπίδια επειδή ο δήμος δεν μπορεί να κάνει …

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ … ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

Νέες ισορροπίες στη δημοτική αρχή του κ Πρεβεζάνου μετά και την ανεξαρτητοποίηση του κ Λευτέρη Βιολέττα που προστίθεται στις απώλειες του κ Γιάννη Καλατζάκη και κ Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Η δύναμη του δήμαρχου μειώνεται στους δέκα από την ομάδα που ξεκίνησε το 2014 και δύο ακόμα που προστέθηκαν αμέσως μετά τους κ Γιάννη Πατσά και Παύλο …

Ερημώνει η διάσημη παραλία Μπανάνα στη Σκιάθο (pics)

Παρελθόν αποτελεί μία από τις διασημότερες παραλίες της Σκιάθου, η Μπανάνα, μετά την έγκριση μεγάλης επένδυσης στην περιοχή που περιλαμβάνει κατάργηση του δρόμου προς τη δημοφιλή παραλία. Η Μεγάλη Μπανάνα αποτελούσε τα τελευταία χρόνια την πιο «καυτή» παραλία του νησιού των Σποράδων και είναι γνωστή για τα ολοήμερα πάρτι στα δύο beach bars που λειτουργούσαν από …

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΙΟΛΕΤΤΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ… ΕΣΤΡΙΨΕ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ… ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

Καταπέλτης κατά της πολιτικής του Δημάρχου κ Πρεβεζάνου είναι ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος κ Λευτέρης Βιολέττας, ο οποίος και σε δηλώσεις του σε μας επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση η διαφωνία του δεν είναι προσωπική απέναντι στον άνθρωπο και γιατρό Δημήτρη Πρεβεζάνο με τον οποίον υπενθύμισε ότι υπάρχει και μεταξύ τους συγγένεια. Τόνισε όμως …

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ – ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΙΟΛΕΤΤΑΣ !!! Αναμενόμενη η ανεξαρτητοποίηση του κ Βιολέττα ειδικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση Τσουγκριά. Ο κ Βιολέττας άλλωστε από αυτούς που εδώ και πολύ καιρό έλεγε «όχι» στον κ Πρεβεζάνο και ύψωνε ανάστημα. Τουλάχιστον μέχρι την εμφάνιση και του κ Γιαννίτση που πραγματικά εξέπληξε τους πάντες όταν …

Leave a Reply

Your email address will not be published.